Tapwater

Tapwater

Rutherm kan voor u een complete tapwater installatie aanleggen maar u ook voorzien van een waterontharder, close-in boiler of Quooker.

Waterontharder

Voor een waterontharder bent u bij Rutherm aan het juiste adres. Een waterontharder haalt kalk uit het water, waardoor u geniet van kalkvrij, zacht water direct uit uw kraan. Maar wat zijn precies de voordelen van dit ontharde water? We hebben de belangrijkste voordelen hier voor u op een rijtje gezet:

  • Geen kalkaanslag meer, een waterontharder haalt calcium uit het water, waardoor er van kalkaanslag geen sprake meer is. Stop met tijd verspillen aan het schoonmaken van kalkaanslag en geniet van heerlijk zacht water.
  • Apparatuur gaat langer mee. Huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, (stoom)strijkijzers, koffiemachines en vaatwassers slijten op den duur sneller door kalkaanslag. Maar denkt u ook aan uw warmtepomp of Quooker, in de boilers hoopt het kalk zich op. Door leidingwater te ontharden gaan deze apparaten langer mee. Zo bespaart u met een waterontharder op de kosten van vervanging van huishoudelijke apparatuur.
  • Minder schoonmaakmiddelen nodig. Calcium hecht zich aan schoonmaakmiddel, wasmiddel, shampoo en andere producten. Daarom moet er bij hard water meer schoonmaakmiddel gebruikt worden om eerst deze mineralen te neutraliseren. Voorkom overmatig gebruik van schoonmaakmiddel met een waterontharder in huis.
  • Beter voor huid en haar. Zacht water zorgt voor een betere verzorging van de huid en haar. Het gaat uitdroging door hard water en zeep van uw huid en haar tegen.
  • Hard water kan de pH-waarde van uw huid aantasten waardoor de huid eerder beschadigd kan worden. Met name mensen met een gevoelige huid (bijvoorbeeld eczeem) zullen direct het verschil merken dat de huid minder ge├»rriteerd en zachter is met zacht water.
  • Zacht water smaakt beter. Onthard water heeft een zachtere smaak, doordat er geen calcium en magnesium meer in zit, waardoor het geen metalige bijsmaak heeft. Hierdoor smaakt uw water uit uw kraan beter, u zult het verschil direct proeven.
  • Glazen worden makkelijker schoon. Glaswerk, zoals ramen, douchewanden of drinkglazen worden makkelijker schoon met kalkvrij water. Zacht water geeft een glanzende uitstraling zonder gebruik van extra schoonmaakmiddelen.

Quooker, energiezuinig en toch snel warm water.

Dankzij de slimme technologie achter deze Nederlandse uitvinding, zoals de geoctrooieerde hoogvacu├╝misolatie kost de Quooker slechts 5 cent per dag om op temperatuur te blijven! Hiermee is deze revolutionaire kraan zelfs gewaardeerd met het Energielabel A en daarom zeer passend in een duurzame woning.